Po uzoru na Kineze, stakleni most preko Đerdapa (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube
318

Čuveni stakleni most u Kini spektakularna je atrakcija, a snimci kako turisti oduševljeno šetaju iznad provalije na visini od 488 metara, dok neki vrište i puze, obišle su svet.

Kina ima dva viseća staklena mosta, a Srbija bi mogla da dobije prvi! I to na najlepšem mestu u našoj zemlji – iznad Đerdapske klisure. Ideju za adrenalinski most dobio je Dragan Popović, predsednik opštine Majdanpek i izneo je Rasimu LJajiću, ministru turizma. Ministru se ideja dopala.


– Most bi polazio sa vidikovca Ploče i bio bi na visini od 540 metara – kaže Popović.

Most bi, dakle, počinjao u NP Đerdap sa naše i završavao na rumunskoj strani. Most bi prelazio preko najlepšeg dela Đerdapa. Bio bi napravljen od stakla, a na nekim mestima bi “pucao” kada turisti zakorače! To će biti prvorazredna atrakcija, jer se sa Ploča pruža spektakularan pogled na Mali i Veliki kazan, Đerdapsku klisuru, kao i njalepši deo Dunava.


Most bi se nalazio blizu Lepenskog vira, na putu Golubac – Kladovo koji je najzanimljiviji za turiste, jer se blizu nalazi Trajanova tabla, kao i Decibelova glava, koje su izuzetna atrakcija za turiste.

Nacrt je urađen, a prema predračunima projekat bi koštao 30 miliona evra. Ovaj novac se može obezbediti iz IPA fondova EU, pogotovo što je reč o prekograničnoj saradnji Srbije i Rumunije.

Izvor Novosti magazin
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More