Testirano na dobrovoljcima! Stigli prvi rezultati ispitivanja kineske vakcine protiv KORONE!

Vakcina je isporbana na 108 dobrovoljaca, koji su bili podeljeni u tri grupe, od kojih je svaka dobijala različite doze

foto:Pixabay.com
118

Ugledni britanski medicinski magazin Lanset ocenio je da rezultati prve faze ispitivanja prve vakcine protiv korona virusa iz Kine na ljudima pokazuju da je ona “bezbedna” i da “podstiče brz odgovor imunog sistema”.
U tekstu se navodi da je vakcina je isporbana na 108 dobrovoljaca, koji su bili podeljeni u tri grupe, od kojih je svaka dobijala različite doze, prenosi kineska televizija ČTV. Kako se ističe, vakcina se ponaša kao prirodna infekcija i posebno dobro “uči” imuni sistem kako dsa se bori protiv virusa.

Za 28 dana od dana kada je primljena vakcina nisu uočene ozbiljne reakcije, što znači da je ljudski organizam tolerantan na vakcinu, kaže se u tekstu.

Dodaje se da su dve nedelje nakon ubrizgavanja vakcine počela da se pojavljuju antitela protiv virusa SARS-CoV-2, koja su vrhunac dostigla nakon 28 dana. Druga faza ispitivanja vakcine pošela je uz učešće 508 dobrovoljaca.

Istraživanje sprovodi tim predvođena Čen Vei, profesorkom biologije na Vojnoj akademiji medicinskih nauka. U Kini su odobrene još dva ispitivanja vakcine protiv korona virusa na ljudima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More