Epidemija ipak nije prošla: Amerikanci okupirali plaže, povećao se rizik od porasta broja obolelih

foto:Youtube Printscreen
95

Mnogi Amerikanci pohrlili su u parkove, restorane i na plaže posle ublažavanja mera uvedenih zbog epidemije korona virusa, što je, međutim, u nekim saveznim državama dovelo do porasta novoobolelih.

“Zemlja počinje da se otvara, ali podsećam sve da korona virus nije suzbijen”, kaže doktor Stiven Han, komesar američke Agencije za hranu i lekove. On je rekao da od svakog pojedinca zavisi da zaštiti sebe i svoju zajednicu.

“Fizička distanca, pranje ruku i zaštitne maske štite nas sve”, dodao je on. Mnogi Amerikanci proveli su van kuće ovaj praznični vikend kada SAD obeležavaju Dan sećanja.

Tako je na plažama u Alabami bilo “bukvalno hiljade ljudi”, rekao je jedan od posetilaca Stiv Riks za VPMI, lokalni ogranak televizije CNN. On je dodao da je lepo što skoro svi poštuju mere fizičke distance.

Pune su bile i plaže u Džordžiji i Floridi, a u petak su otvorene i one u Njujorku, Nju Džersiju, Konektikatu i Delaveru. Eksperti ipak upozoravaju da epidemija još nije prošla. Zaraženo je više od 1,6 miliona Amerikanaca, a umrlo oko 100.000.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More