Ambasador Srbije: Aerodrom u Atini za međunarodne letove od 15.juna, svi ostali od 1.jula

(AP Photo/Thanassis Stavrakis)
163

Atinski aerodrom biće otvoren za međunarodne letove od 15. juna, a svi ostali aerodromi u Grčkoj za međunarodne letove od 1. jula, kaže ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.

On je za TV Pink rekao da je na sastanku kvadrilaterale odlučeno da se otvori granica između Srbije, Bugarske i Grčke već od 1. juna za poslovna putovanja, sezonske radnike, članove porodice onih koji žive u tim zemljama.

Predsednik Aleksandar Vučić i grčki premijer Kirjakos Micotakis dogovorili su se da se granica između Grčke i Srbije otvori 15. juna, te je grčka vlada donela odluku da se od 15. juna za međunarodne letove, između ostalog i za Srbiju, otvori Aerodrom u Atini.

“Ostali aerodromi za međunarodni saobraćaj biće otvoreni od 1. jula”, naglasio je Spasojević.

Navodi da će od 1. juna biti otvoreni svi hoteli koji rade tokom cele godine, a od 15. juna hoteli koji rade samo sezonski i biće dozvoljen rad apartmanima i manjim hotelima.

Turistička sezona u Grčkoj ove godine biće uz posebne mere opreza.

Kafići i restorani primaće goste samo u baštama i biće primenjene mere socijalne distance.

Svi hoteli moraće da imaju koordinatora za korona virus i dežurnog lekara.

Grčka: Otvaraju se restorani i kafići, trajekt ponovo radi

Trajekti na ostrvima u Grčkoj ponovo rade, kao i kafići i restorani, dok vlada ubrzano radi na tome da spase turističku sezonu.

Putovanja na ostrva bila su uglavnom onemogućena dok su na snazi bile mere karantina uvedene krajem marta – pristup ostrvima imali su samo njihovi stanovnici i dostavljači robe.

Otvaranje turističke sezone bilo je planirano za 15. jun, ali kako je broj zaraženih korona virusom bio mali, vlada je odlučila da turistička sezona počne tri nedelje ranije.

Kako AP prenosi, mere socijalnog distanciranja i ograničenje broja ljudi moraće da se poštuje na trajektima, u restoranima i kafićima kako bi se sprečila pojava novih slučajeva zaraze.

Zdravstvene službe za borbu protiv korona virusa biće proširene i na ostrva.

Odeljenja intenzivne nege za kovid pacijente biće obezbeđena na pet ostrva – Lezbosu, Samosu, Rodosu, Zakintosu i Krfu, uz već postojeće na Kritu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More