Podgorica: Nastavnica dobila otkaz jer je đacima rekla da crnogorska crkva ne postoji

Wikipedia
101

Nastavnica fizičkog u podgoričkoj Osnovnoj školi “Sutjeska” dobila je otkaz jer je đacima na času rekla da crnogorska nacija i crnogorska crkva ne postoje i objasnila im zašto nije dobar zakon o slobodi veroispovesti.

Prema pisanju podgoričkih Dnevnih novina to se dogodilo pre oko tri meseca, što je potvrdilo i crnogorsko Ministarstvo prosvete uz obrazloženje da je otkaz dobila “zbog zapanjujuće zloupotrebe maloletne dece u političke svrhe”, prenosi portal RTCG.

Nastavnica je na času fizičkog deci rekla da Crna Gora, nakon što se odvojila, želi da ima svoju državu, crnogorski jezik i crnogorsku crkvu.

“E, tu je problem, što ne možeš ti sada što je do juče bila Srpska pravoslavna crkva da kažeš da je to Crnogorska pravoslavna crkva. Ne možeš, jer nije to crnogorska već srpska pravoslavna crkva. E sad, narod ne želi da ide u Crnogorsku pravoslavnu crkvu, jer ta crkva ne postoji…Zato narod šeta…”, rekla je, između ostalog, nastavnica.

Uprava škole je nakon toga tražila da Ministarstvo prosvete ispita slučaj, a zatim je nastavnica dobila otkaz.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More