Ignorišu mere protiv korone! Uoči praznika Dana sećanja Amerikanci pohrlili na jezera i plaže

foto:Pixabay.com
139

Amerikanci su ovog vikenda, koji prethodi proslavi Dana sećanja na pale borce, pohrlili na plaže i jezera, u velikoj meri ignorišući mere uvedene u cilju borbe protiv epidemije korona virusa, preneo je BBC. Policija je juče na Floridi rasterala nedozvoljeno okupljanje nekoliko stotina ljudi. U gradu Tampa gužva je bila toliko velika da su parkinzi zatvoreni jer su bili puni.

O propisane mere oglušile su i mušterije jednog kafića na jezeru u državi Misuri koji su se nalazili na međusobnoj udaljenosti manjoj od dva metra.

Na plažama Kalifornije viđen je jako veliki broj ljudi, mada zvaničnici napominju da je većina nosila maske i poštovala mere fizičkog distanciranja. Koordinatorka Bele kuće za borbu protiv korona virusa Debora Birks izjavila je da je “veoma zabrinuta” zbog ovakvih prizora. U intervjuu za televiziju ABC ona je istakla da je poštovanje mera fizičke distance ključno, kao i da ljudi moraju da nose maske onda kada to nije moguće.

Dan sećanja na pale borce u Sjedinjenim Državama slavi se poslednjeg ponedeljka u mesecu maju i nezvanično označava početak sezone odmora i leta.

SAD su prve u svetu po broju zaraženih korona virusom koji trenutno prelazi 1,6 miliona, dok je od početka epidemije od COVID-19 umrlo skoro 100.000 ljudi.

Sve američke države otpočele su sa ublažavanjem mera nakon dvomesečnog karantina, ali se se ono razlikuje od države do države, u zavisnosti od broja zaraženih i važnosti brzog pokretanja ekonomije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More