Predrag Kon: Ako se situacija pogorša nošenje maski biće OBAVEZNO!

Svi kolektivi rizična mesta za prenos zaraze i naveo da dve trećine otkrivenih zaraženih u tim kolektivima nemaju nikake tegobe

foto Printscreen Youtube
105

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da obavezno nošenje maski u Srbiji postoji kao nacrt i da može biti uvedeno ako se stanje pogorša kada je reč o korona virusu.

Kon je za Prvu televiziju rekao da Srbija nije još uvela obavezno nošenje maski, ali da je važno da osetljive grupe, poput starijih od 65 godina i hroničnih bolesnika, nose maske.

Lekarka šokirana bizarnom upotrebom maski u Srbiji

“Što se tiče zaštite u javnom prevozu, tržnim centrima i kafićima, to je najniža mera zaštite, dodao je Kon i objasnio da na otvorenom prostoru maske nemaju smisao.

Kon je ukazao da su svi kolektivi rizična mesta za prenos zaraze i naveo da dve trećine otkrivenih zaraženih u tim kolektivima nemaju nikake tegobe.

“Treba poštovati mere, ako ne može da se drži distanca u kolektivu, onda nošenje maski, da li je to obavezno ili ne, to zavisi od firme”, rekao je Kon. Govoreći o tome da negativan test na korona virus više nije uslova za ulazak u Srbiju, on je rekao da je PCR test nije moguće nabaviti u pojedinim zemljama, a da našim državljanima ne možemo zabraniti da dođu u Srbiju.

Naveo je da će posle 15. juna, kada se bude otvorila Evropa, dnevno oko 10.000 ljudi stizati na aerodrom u Beogradu. On je takođe izrazio skepticizam po pitanju prokuženosti u Srbiji i ukazao da to znači da smo se dobro štitili od virusa.

Izvor Prva Tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More