Ministar zdravlja Austrije ŠOKIRAN: AstraZeneka “oborila” strategiju vakcinacije

foto: Youtube Printscreen
1,493

Austrija je, u svojoj strategiji za vakcinaciju protiv korona virusa, polagala gotovo sve nade u vakcinu AstraZeneka, od kojeg je očekivala da će do kraja marta dobiti dva od ukupno šest miliona naručenih doza. Međutim, AstraZeneka saopštio je da ima problema sa proizvodnjom, te će Austrija umesto dva miliona, dobiti svega 600.000 doza do kraja marta.
Preostalih 1,4 miliona biće isporučeno u aprilu.

Austrija: U regionu Cilertal otkriven južnoafrički soj virusa, pokrajina pozvala građane opštine Švac da se testiraju

 

Ministar zdravlja Rudolf Anšober reagovao je na ovu vest o umanjenju isporuka šokirano, rekavši da je to potpuno neprihvatljivo.

Iz AstraZeneka je saopšteno da će količine koje će se isporučivati nakon odobrenja biti manje nego što je bilo planirano, a razlog je manja proizvodnja od planirane.

Nakon nesigurnosti o delotvornosti vakcine sada je proizvodnja ponovo stala, jer vakcina treba da bude “dorađena” kako bi bila delotvorna i protiv novih sojeva.

Anšober poručuje da obećane količine moraju biti ispunjene.

Istovremeno je dodao da je ovaj razvoj pokazao koliko je bitno što je Austrija naručila dodatne količine vakcine Biontek-Fajzer, kompanije koja je već umanjila svoje isporuke.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More