DODATNI TURBO IMUNIZACIJI! Kurc: Pregovori o nabavci ruske vakcine Sputnjik V su pri kraju

foto: Youtube Printscreen
487

Pregovori o nabavci ruske vakcine Sputnjik V su de fakto privedeni kraju, saopštio je danas austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

„Kupovina za Austriju je moguća“, poručio je on novinarima, dodajući da bi milion dodatnih doza vakcine protiv korona virusa značilo „dodatni turbo“ procesu vakcinacije.

Maloletnik (15) uhapšen nakon što je pretio terorizmom u centru Beča: Hteo da napadne katedralu jer mu Kurc nije odgovorio na čet!

 

Kurc je najavio da posle krize namerava da unutar EU postavi pitanje šta je trebalo učiniti drugačije da bi Unija bila brža kako u nabavci, tako i odobrenju vakcina, nego što su bile SAD i Velika Britanija.

Šef poslaničkog kluba Narodne partije Austrije (OVP) August Veginger kazao je da da se kod nabavke vakcina ne sme voditi geopolitika.

Austrija, prema njegovim rečima, treba da kupi „sve što je moguće“, jer je u borbi protiv panemije važno da se da svaka raspoloživa vakcina.

Vakcinisan predsednik Austrije: Imam odličan osećaj (FOTO)

 

On je ukazao da je Austrija odavno uputila upit Rusiji, i da sada to čine i Nemačka i Francuska.

Veginger je istakao da će ruska vakcina biti analizirana, ali da Austrija u tome ne mora čekati na Evropsku agenciju za lekove, već da sama sprovede ispitivanje.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da 69 odsto Austrijanaca podržava nabavku ruske vakcine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More