“Petak bez štampanja”, Beč u borbi protiv klimatskih promena (FOTO)

Foto: VHS
183

Pružajući podršku u borbi protiv klimatskih promena i redukovanju emisije ugljen-dioksida bečki Narodni univerziteti uvode „Petak bez štampanja“. Ideja je da se štampanje smanji na apsolutni minimum, odnosno da se poslednjeg radnog dana u sedmici štampaju samo neophodna dokumenta za rad univerziteta.

Pored toga, plan je da se štampači izbace iz kancelarija i da se uvede jedan centralni štampač za sve. Na taj način bi se količina odštampanih papira postepeno smanjila i ostalim danima u toku sedmice.

Foto: VHS

O važnosti zaštite životne sredine za Bečlije svedoči rad Savetovališta za životnu sredinu na Narodnim univerzitetima koje postoji od 1988. godine i bavi se održivim razvojem i drugim ekološkim temama.

U Beču se godišnje sakupi oko 8.000 tona starih električnih uređaja, od čega 1.500 tona završi u Demontažno-reciklažnom centru. Dospeli aparati se rastavljaju, recikliraju, ponovo dizajniraju i prodaju kao nameštaj ili neki dekorativni predmet.

Izvor Eurocomm Beograd
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More