Inzbruk: Srpska pravoslavna omladina SPOJI nudi pomoć starijima i nemoćnima, evo kako možete da se javite

Foto: SPOJI
121

Srpska pravoslavna omladina Inzbruk (SPOJI) ponudila je pomoć svim starijim i nemoćnim osobama u ovim karantinskim danima koji su na snazi i u Austriji.

Pismo podrške humanitarne organizacije SPOJI prenosimo u celini:

“Draga braćo i sestre,

Poštovane dame i gospodo,

Svima nama je najkasnije sada jasno da smo se našli u veoma ozbiljnoj krizi izazvanom koronavirusom (COVID-19). Republika Austrija je rano prepoznala ozbiljnost situacije i preduzela neophodne mere kako bi zaštitila stanovništvo.

U međuvremenu su zatvorene škole, univerziteti, ugostiteljski objekti, prodavnice, čitave regije su stavljene u karantin, zabranjena su putovanja, mnoge firme su svoje radnike poslale da rade od kuće gde god je to moguće, a najnovija mera je ta što svi mi moramo ostati u svojim domovima i svesti socijalne kontakte na minimum, kako bismo svi zajedno pomogli u usporavanju širenja virusa.

Svi znamo da su najugroženiji među nama starije osobe kao i oni sa oslabelim imunim sistemom. Takvih sugrađana je mnogo, te smo odlučili da kao humanitarna, hrišćanska i društveno odgovorna organizacija, pružimo podršku najugroženijim stanovnicima grada Inzbruka, kojima je otežano da napuste svoje domove da bi otišli u nabavku ili do apoteke, kako se ne bi izložili opasnosti od virusa.

Mi se stavljamo na raspolaganje da im pomognemo u tome i ujedno pozivamo i sve članove i prijatelje naše organizacije da nam se priključe u ovoj misiji za dobrobit našeg grada u kojem smo rođeni, odrasli, u kojem živimo i koji je mnogo toga pružio nama i našim porodicama!

Javite nam se putem jednog od sledećih brojeva ukoliko Vam je potrebna pomoć i podrška ili ukoliko želite da se priključite ovoj akciji:

0676 / 664 84 40 (Filip)

0650 / 702 74 77 (Oliver)”

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More