Francuska deportovala bosansku porodicu koja je ćerki obrijala kosu zbog momka Srbina

foto: Pixabay
108

Francuska je proterala porodicu iz Bosne i Hercegovine, nakon što je ćerku pretukla i obrijala joj kosu jer je izrazila želju da se uda za Srbina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, preneo je Reuters.

Zatvor za porodicu u Francuskoj koji su maltretirali mladu muslimanku zbog veze sa Srbinom

“Danas 24. oktobra, deportovano je šest državljana BiH iz Francuske u skladu s najavom Ambasade Francuske u BiH. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sleteli su posebno organizivanim letom oko 12:50, u pratnji francuske policije”, potvrdila ja za Radio Slobodna Evropa portparolka Granične policije BiH Franka Vican.

 

“Ovo proterivanje sa nacionalne teritorije posledica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito premlaćivanja i brijanja kose devojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge veroispovijesti”, pojasnili su iz Ministarstva.

Francuski šef policije Žerald Darmanan (Gerald Darmanin) na svom Twitter nalogu je napisao: “Kao što smo se i zavetovali sa Marlen Šjapa (francuska državna sekretarka za pitanje građanstva, Marlene Schiappa, prim. red.) porodica koja se kukavički obrušila na svoju ćerku i nećakinju, udarajući je i idući toliko daleko da je prisiljava da se ošiša jer je bila zaljubljena u muškarca druge vere, jutros je proterana”.

U saopštenju se dodaje da će se o maloletnoj djevojci brinuti socijalne službe i ona će, kada bude punoletna, steći pravo boravka u Francuskoj.

Francuski mediji su u avgustu izvestili da je porodica pretukla 17-ogodišnju devojku, muslimanku iz BiH, te da su je ošišali do glave, jer je želela da se uda za 20-ogodišnjeg Srbina.

 

Izvor RSE
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More