Diznilend u Parizu od večeras ponovo pod ključem! (FOTO)

foto: Youtube Printscreen
99

Diznilend u Parizu će od večeras biti ponovo zatvoren kako bi se suzbilo širenje korona virusa, dok se Francuska približava novim merama karantina koje će 30. novembra stupiti na snagu po drugi put od početka pandemije.

Rojters prenosi da će tematski parkovi kompanije “Dizni” u Hongkongu, Šangaju, Tokiju i Floridi ostati otvoreni, uz ograničenje broja posetilaca i druge mere koje imaju za cilj da spreče širenje virusa. Diznilend u Parizu je zbog pandemije prvi put zatvoren u martu, a ponovo je otvoren u julu.

 Počev od petka, u Francuskoj će ponovo biti uvedene mere karantina na nacionalnom nivou u pokušaju da se obuzda epidemija kovid-19, a planirano je da ostanu na snazi do 1. decembra.

Mere predviđaju zabranu izlaska iz domova, osim u slučajevima kupovine osnovnih proizvoda, medicinske pomoći ili vežbanja do sat vremena dnevno, a građanima će i dalje biti dozvoljeno da idu na posao, ukoliko poslodavci smatraju da je nemoguće da rade od kuće. Za razliku od karatina u martu, većina škola ostaće otvorena.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

‘I totally understand safety comes first but how scary and awful is the world we live in right now…feeling so sad for @disneylandparis having to close again…Disney is more than a holiday or rides … it’s all about the Magic and the cast members make so much of that Magic and they make it the most incredible & magical experience for us all to enjoy and experience – I really hope this isn’t for long and we can get back to being able to enjoy the magic.. I personally cannot wait to visit Disney once the world has some sort of normality back … I miss the happiest place on earth ✨🏰💗 #disneylandparis #disneycastmembers #disney #disneylandparis #disneylove #disneylife #wdw #disneyland

Објава коју дели 𝐻𝒶𝓃𝓃𝒶𝒽🌻 (@hannahlucyxoo) дана

Francuski predsednik Emanuel Makron je rekao da će, ukoliko se za dve nedelje poboljša zdravstvena situacija, vlada razmotriti mogućnost da se ponovo otvore neke radnje koje ne prodaju robu od osnovnog značaja.

On je dodao da će mere biti ublažene kada broj slučajeva korona virusom na dnevnom nivou padne na oko 5.000 dnevno sa trenutnih 40.000.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More