Ništa od šopinga?! Američki div u e-trgovini Amazon odlaže “crni petak” u Francuskoj!

foto: Pixabay
344

Američki div u e-trgovini Amazon odlučio je da odloži u Francuskoj akciju prodaje robe s popustom na “crni petak”, pod pritiskom vlade u Parizu, u znak solidarnosti se domaćim trgovcima čije su prodavnice zatvorene zbog korona mera ograničenja, prenosi Rojters

Američki onlajn trgovac beleži globalni rast prodaje, jer su se potrošači okrenuli kupovinama na internetu zbog mera zatvaranja kako bi se sprečilo širenje korona virusa, a te okolnosti dovode do pada konkurentnosti trgovaca u fizičkim prodavnicama.

Kako bi tržišni uslovi bili jednaki za sve, ministar finansija Bruno Le Mer je pozvao ove nedelje supermarkete i internet prodavce da odlože “crni petak”, koji traje od 27. do 29. novembra, pošto će radnje koje prodaju neesencijalnu robu morati da ostanu zatvorene tokom važenja mera ograničenja.

Izvršni direktor Amazona u Francuskoj Frederik Duval izjavio je da ce kompanija pomeriti ovaj događaj na 4. decembar, pridruživši se drugim trgovcima kao što su Karfur i francuski Leklerk.

“Odlučili smo da odložimo datum ”crnog petka” ako to može da pomogne trgovcima da otvore prodavnice pre 1. decembra”, rekao je Duval za televiziju TF1.

Amazon je potvrdio izjavu Duvala u saopštenju upućenom putem e-pošte, ali danas nije odgovorio na zahteve za dodatnim komentarima.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je saopštio da će drugo zatvaranje zemlje, započeto 30. oktobra, trajati najmanje četiri nedelje. Mere uključuju zatvaranje prodavnica s robom koja nije od egzistencijalne važnosti, restorana i barova.

Evropski trgovci su usvojili američku tradiciju diskontne prodaje na “crni petak”, koji označava početak sezone prazničnih kupovina i pada odmah posle Dana zahvalnosti, kako bi odgovorili na konkurenciju Amazona.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More