Francuska u šoku! U Senatu čuvana bista Adolfa Hitlera i nacistička zastava!

Javnost je još više bila uznemirena otkrićem da je donedavno deo osoblja u Senatu radilo na radnim stolovima na kojima su se nalazili grbovi orlova koje su voleli nacisti

Foto: Printscreen/Youtube
88

Francuski senatori bili su zapanjeni otkrićem da je u Senatu čuvana bista Adolfa Hitlera i nacistička zastava, a da su stolovi sa grbom orla Trećeg rajha uklonjeni tek nedavno.

Tajnu je čuvala nekolicina insajdera, naveo je francuski “Mond”.

Na nagovor lista, vlasti su naredile da se izvrši inventar dokumenata i predmeta koje je u Senatu ostavio za sobom nacistički okupator.

Otkriće biste Adolfa Hitlera visoke 35 centitara i nacističke zastave u podrumu, tri metra puta dva, šokirao je mnoge francuske političare.

Javnost je još više bila uznemirena otkrićem da je donedavno deo osoblja u Senatu radilo na radnim stolovima na kojima su se nalazili grbovi orlova koje su voleli nacisti, preneo je britanski “Telegraf”.

Tokom rata palata Luksemburg, u kojoj se nalazi gornji dom francuskog parlamenta bio je komanda nemačkih vazdušnih snaga.

Zvaničnici su sugerisali da su bista i drugi predmeti, poput nemačkih gas maski, ostavljeni u podrumu u zbrci tokom ponovnog zauzimanja zgrade Senata.

Zastava je bila čuvana u arhivskom delu. Što se tiče stolica i stolova na kojima je utisnut nacistički orao, jedan zvaničnik Senata je rekao da se taj nameštaj više ne koris

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More