Kvebek: Ugašeno svako 10. radno mesto, u ovim delatnostima najveća kriza, evo ko je najviše pogođen

(Graham Hughes/The Canadian Press via AP)
168

Jedno od 10 radnih mesta koja su postojala prošle godine u kanadskoj provinciji Kvebek, ugašeno je za vreme pandemije korona virusa.

Kako pokazuju statistički podaci, kriza je naročito pogodila mlađu populaciju.

Za osobe od 15 do 24 godine gotovo 25 odsto poslova koji su postojali na tržištu između marta i juna 2019. nestalo je tokom istog perioda ove godine, pokazuju podaci koje je u utorak objavio Zavod za statistiku Kvebeka (ISQ).

Prema podacima koji su izneti u nedavnom istraživanju Statistike Kanade, na žene je više uticao pad obima poslova u Kvebeku. Od skoro 450.000 izgubljenih radnih mesta od marta do juna, 238.100 izgubile su žene, u poređenju sa 209.100 koja su izgubili muškarci.

Zavod za statistiku Kvebeka jasno pokazuje da je najviše radnih mesta, skoro 100.000, izgubljeno u uslužnoj industriji, kao što su restorani i smeštaj.

U trgovini na veliko i malo, procenjuje se da je izgubljeno oko 75.000 radnih mesta. Prerađivačka industrija je tokom krize u Kvebeku opala za 50.000 radnih mesta.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More