Nemačka: Nevenčani parovi uskoro ponovo zajedno

foto:pixabay.com
157

Nemačka će od ponedeljka olakšati graničnu kontrolu kako bi omogućila nevenčanim parovima da se ponovo sastanu nakon više meseci razdvojenosti zbog pandmeije korona virusa.

“Neće biti brzog oporavka, pre svega na dugolinijskim rutama”, nemačka Lufthanza u ogromnim gubicima zbog pandemije

Izuzeće će biti primenjivano za partnere Nemaca iz zemalja koje Nemačka smatra visokorizičnim, a to je trenutno većina zemalja izvan EU, preneo je Rojters. Parovi će morati da pruže dokaz da su bili u vezi pre pandemije, saopštilo je danas nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Oni će biti u obavezi da pokažu poziv od partnera koji živi u Nemačkoj i potpišu izjavu u kojoj potvrđuju da su u vezi.

Moraće i da obezbede dokaze poput pečata u pasošu ili avionskih karata da su se sastali s partnerom lično u Nemačkoj bar jednom ili da su živeli zajedno u inostranstvu. Većina granica Evropske unije zatvorena je za putnike iz zemalja koje nisu članice EU od marta, osim ako nisu esencijalni radnici ili venčani državljaninom EU.

Na društvenim mrežama razdvojeni parovi su lobirali pod haštagovima #Ljubav je esencijalna, #Ljubav nije turizam kako bi im vlade omogućile da se ponovo sastanu

Izvor TANJUG
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More