Nemačka: Ostavite škole otvorene, zaražava se mali broj dece

foto Pixabay
40

Najnovija studija, sprovedena u Minhenu na 110.000 dece i adolescenata koji su testirani kada su dolazili na Kliniku na zdravstveni pregled ili terapiju, pokazala je da je mali broj učenika bio zaražen virusom.

Kako se navodi, svega 105 učenika je imalo korona virus, odnosno 0.53 odsto od broja pregledanih, zbog čega pedijatri savetuju da se normalna nastava u školama održava, prenosi Zidojče cajtung.

U narednim nedeljama kancelarka Angela Merkel i premijeri nemačkih saveznih država trebalo bi ponovo da razmatraju na koji će se način održavati nastava u školama.

“Malo je verovatno da će među mladima i školarcima biti velikog broja neprijavljenih slučajeva. Po našem mišljenju škole bi trebalo da budu otvorene”, rekao je zamenik dečje bolnice Hauner Johanes Hubner.

On je kazao i da procenat iz te bolnice može da se primeni i na drugim bolnicama gde su deca testirana jer su u njima testirana samo ona deca koja su imala simptome.

Na klinici na kojoj su testirana sve deca, samo je 0 do 0,2 odsto dece bilo pozitivno na korona virus.

Sandra Cisek sa univerziteta u Frankfurtu smatra da su zaražena deca najverovatnije kod kuće zaražena virusom ili na nekom drugom mestu.

I nemačka Akademija za dečju i adolescentsku medicinu smatra da bi škole trebalo da budu otvorene, jer je, navode, zatvaranje škola prošlog proleća, imalo negativne posledice po decu.

Dodaje se i da ubeđenje da su škole žarišta infekcije nije dokazano.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More