Rule fon Bizmark, praunuk prvog kancelara i ujedinitelja Nemačke godinama uživa u ljubavi sa suprugom Desankom iz Pljevalja! (VIDEO)

foto: Youtube Printscreen
38

Rodni Hamburg zamenio je Suboticom, a postojbinu Nemačku Srbijom, od miliona mogućih supruga Nemica, odlučio se za Srpkinju Desanku, rodom iz Pljevalja.
Jedinstveni Rule fon Bizmark, praunuk prvog kancelara i ujedinitelja Nemačke, Ota fon Bizmarka. Dovoljni razlozi da posetimo prijatnog i dragog 76-godišnjaka, rado viđenog svuda gde se pojavi, i u Subotici i na Paliću, jednom rečju, on pleni svojom pojavom na svakom koraku.

U svom stanu u Subotici gde sa svojom suprugom Desom živi 12 godina, Rule nam pred kamerom otvara dušu.

Nemački narod je veliki narod, jednog Getea, Šelinga, Fihtea, ogromne folozofije i grandioznih ljudi. Tu je i Oto fon Bizmark…

“Pripadao sam jednoj aristokratskoj porodici, ali moj otac je bio nacista, kao i moja majka. Otac moje majke je bio general admiral, prvi glavnokomandujući…to se može naći na guglu, ima mnogo toga o tome. Tada sam sebi rekao ne i ne, nikada neću da imam ništa bliže s tom porodicom, pa i na papiru. Još tada su moje misli bile na strani Srbije”, kaže Bizmarkov praunuk Rule.

Na pitanje da li je da li je Srbiju zavoleo pored supruge kaže da je politika jedno, a ljubav nešto drugo.

Kako se dogodilo da oženi jednu Srpkinju, Crnogorku?

“U to vreme sam od svojih prijatelja iz Hamburga dobio jednu fotografiju koju sam često gledao kad sam odlazio u krevet…gledao sam tu fotografiju i oči te žene, jer oči mnogo govore”.

Kaže da se nije borio za suprugu…

“Uopšte se nisam borio, nije bilo potrebno. Za sve je bilo potrebno nekoliko nedelja…”

Tako je moralo biti, potvrđuje Desanka.

“Morao se vratiti autobusom, kako je i došao, tada je bila blokada…ali, odmah smo sve rešili, na prvom susretu…i rekao mi je, čim odem u penziju, vraćamo se ovde, jer hoće u Srbiji da živi. I podržava me u svemu”, kaže Danica.

Kad igra Đoković sa Nemcem, Rule navija za Đokovića, za Srbiju.

“Moje srce, moja krv teče za Srbiju”, iskreno kaže Rule.

Ipak, najlepšu sliku, Desanki je naslikao život…Ljubavnu priču u vrlo neobičnu sliku, na kojoj centralno mesto zauzima praunuk Ota fon Bizmarka, čuvenog kancelara Nemačke, političara svetskog glasa.

Rule fon Bizmark, srpski set sa dušom umočenom u najjarkije boje Srbije, Rule Nemac ali sve više i više Srbin, Subotičanin, nekako svetski, a naš.

Izvor RTS

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More