Nemačka zabranjuje islamsku organizaciju “Ansar internešnel”

Foto: Unsplash: Yihann Libot
64

Nemačka zabranjuje islamsku organizaciju “Ansar internešnel”, koja se sumnjiči za finansiranje terorizma širom sveta, saopštilo je danas nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Ako se želite boriti protiv terorizma, morate isušiti njegove izvore finansiranja”, napisao je nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zihofer na Tviteru, a prenosi agencija Rojters.

Islamska organizacija “Ansar” i udružena organizacija “šire salafistički pogled na svet i finansiraju teror širom sveta pod maskom humanitarne pomoći”, naveo je ministar.

Prema pisanju nemačkog dnevnog lista “Bild”, policija je pretražila njihove prostorije u 10 nemačkih saveznih država, u okviru nastojanja da zabrani tu organizaciju.

Policija je 2019. godine pretresla kancelarije koje su pripadale “Ansaru” i humanitarnoj organizaciji “Vorldvajd rezistens-Help”, zbog sumnje da su finansirali palestinsku militantnu grupu Hamas koja je u Evropskoj uniji na “crnoj listi” kao teroriristička organizacija.

Organizacija “Ansar” na svojoj veb stranici navodi da pruža humanitarnu pomoć ljudima pogođenim ratom i krizama.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More