Srpske firme od danas na sajmu nameštaja u Kelnu, ovo su kompanije koje će se predstaviti

Foto: pixabay
81

BEOGRAD – Srpske kompanije iz sektora drvne industrije predstaviće svoj proizvodni program na specijalizovanom sajmu “Interzum” u Kelnu, koji počinje danas i traje do petka, 24. maja.

To je prvi put da Privredna komora Srbije, u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Razvojnom agencijom Srbije, uz podršku Evropske mreže preduzetništva (EEN), organizuje izlaganje srpskih kompanija iz drvnog sektora na tom sajmu, navodi se u saopštenju PKS.

Na nacionalnom štandu Srbije proizvodni program predstaviće šest kompanija: – S.C.S. Plus iz Knjaževca, čiji proizvodni program obuhvata sedišta, naslone, školjke, ploče, delove nameštaja; – “Sunce Marinković” iz Kragujevca, proizvođač visokokvalitetnih prozora i vrata; – “Tara Concept” iz Kragujevca, koja se bavi izradom luksuznih podnih i zidnih obloga; – “Topwood” iz Beograda, proizvođač pločastog materijala i nameštaja, kao i stolarije od drveta; – “Zvemil” iz Bajine Bašte, proizvođač otpresaka od bukovog i topolovog blind furnira; – “Entero” iz Nove Pazove, čija je delatnost opremanje enterijera poslovnih prostora i stambenih objekata.

Drvna industrija je, kako poručuju iz PKS, prepoznata kao jedna od četiri prioritetne industrijske grane sa najvećim potencijalom za rast i razvoj, tako da je sajam “Interzum 2019” prava prilika za predstavljanje domaćih proizvođača parketa, prozora i vrata, kao i proizvođača građevinskih elemenata od drveta i delova nameštaja.

Jedan od prioriteta PKS je, kako se navodi u saopštenju, podrška članicama u procesu internacionalizacije poslovanja, otvaranje novih tržišta i pronalaženje kupaca. Sa ciljem što bolje pripreme kompanija koje prvi put izlažu na sajmu u Kelnu, SIPPO je angažovao konsultanta koji je izabrao kompanije na osnovu proizvodnog programa i kapaciteta.

U sklopu priprema za što kvalitetniji sajamski nastup, nemački stručnjaci koje je angažovao SIPPO u martu su obišli sve izlagače i pomogli u odabiru uzoraka kojima će se kompanije predstaviti na vodećem svetskom sajmu namenjenom dobavljačima iz oblasti drvne industrije.

Sajam “Interzum” vodeći je svetski sajam nameštaja i enterijera, namenjen dobavljačima u drvnoj industriji. Održava se svake druge godine i može se pohvaliti velikim brojem dogovorenih poslovnih aranžmana. Okuplja više od 1.700 izlagača iz 60 zemalja, a obiđe ga više od 69.000 posetilaca. Nacionalni štand Srbije, veličine 72 metra kvadratna, nalazi se u Koelnmeše hali.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More