Jedna od najvećih nemačkih kompanija, u BiH traži radnike, nude kurs nemačkog i obuku

Pixabay Didgeman
119

Sve više nemačkih kompanija zapošljava radnike iz Bosne i Hercegovine. Ne samo da su spremni da prime radnike iz BiH, već dolaze u BiH ili objavljuju oglase za posao na domaćim portalima za zapošljavanje. Poslednji takav oglas koji je objavljen na jednom sajtu za traženje posla u BiH jeste oglas Nemačkih železnica (Deutsche Bahn, DB).

Reč je o jednoj od najvećih kompanija na svetu koje se bave transportom ljudi i robe, piše Biznisinfo.

Ovog puta u BiH traže tehničkog radnika u železničkom prometu, odnosno manevristu. U samom oglasu se navodi da kompanija nudi „razne profesije, tako da su kandidati sa železničkim iskustvom i tehničkim obrazovanjem posebno dobrodošli“.

Svim budućim radnicima DB osigurava kurs nemačkog jezika i praktične obuke u Sloveniji.

“Troškove obrazovanja i stanovanja tokom obuke u potpunosti pokriva DB. Nudimo atraktivnu naknadu za vreme čitavog školovanja, kao i nemački ugovor o radu na neodređeno vreme nakon uspešnog završetka učenja nemačkog jezika i praktične obuke”, navodi se u oglasu, te se navodi i mogućnost napredovanja.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More