Konzul Srbije u Dizeldorfu: Studenti srpskog porekla nezaobilazni i najuspešniji most sa maticom!

 Na sastanku koji je održan 20. oktobra, u Generalnom konzulatu, studentima je izlagano o prioritetima i izazovima spoljne politike Republike Srbije...

Generalni konzulat Diseldorf
384

Generalni konzul Branislava Perin ukazala je studentima srpskog porekla, koji žive i školuju se u Severnoj Rajni Vestfaliji, da mogu biti “nezaobilazni i najuspešniji most u jačanju ove nemačke pokrajine sa Srbijom”.

Pozvala ih je da među sobom stvaraju mreže i kontakte koji će se i nakon njihovih studentskih dana protezati u njihovoj kasnijoj profesionalnoj orijentaciji i uvek sa jednom niti koja ih vezuje za njihovu maticu Srbiju, saopšteno je iz Generalnog konzulata Republike Srbije u Diseldorfu.

Ona je razgovarala sa studentima srpskog porekla koji se školuju na Univerzitetima u Severnoj Rajni Vestfaliji. Na sastanku koji je održan 20. oktobra, u Generalnom konzulatu, studentima je izlagano o prioritetima i izazovima spoljne politike Republike Srbije, političkoj i ekonomskoj saradnji sa Severnom Rajnom Vestfalijom, kulturnim projektima koje je naša strana u ovoj pokrajini inicirala i koji su u planu za realizaciju.

Takođe, studenti su upoznati sa time šta su zadaci Generalnog konzulata, kako izgleda rad sa dijasporom i pozvani su da se aktivno uključe u u razgovore i kontakte koje Generalni konzulat vodi sa predstavnicima dijaspore i srpskih klubova.

R.Lončar

Via Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More