Svetska premijera “Snežne kraljice” na sceni Bavarske državne opere u Minhenu

Foto: Youtube Printscreen
213

Na sceni Bavarske državne opere u Minhenu 21. decembra biće održana svetska premijera prve opere Hansa Abrahamsena “Snežna kraljica”, prenosi AP.

Hans Abrahamsen, koji važi za kompozitora koji piše “zimske” pesme, angažovao je cenjenu sopranistkinju Barbaru Hanigan za glavnu ulogu. To da je opsednut zimom pripisali su mu novinari nakon što je komponovao pesmu “Winternaht” (Zimska noć) i njegovo najpoznatije delo “Sneg”.

Ciklus pesama “Pusti me da ti kažem” posvećen je vetrovitoj i hladnoj zimi, ali Abrahamson kaže da ga inspiriše svako godišnje doba, a ne samo zima.

U Danskoj gde živi Abrahamsen, prema sopstvenim rečima, zaista duvaju jaki vetrovi, a to mora da se čuje i u muzici njegove opere, jer ona je, kao i animirani film “Zaleđeno kraljevstvo”, koji je doživeo veliki uspeh inspirisan je bajkom Hansa Kristijana Andersena.

“Snežna kraljica” je već izvedena jednom u Danskoj, ali u Minhenu će biti izvođena na engleskom jeziku da bi mogla da gostuje u i u drugim gradovima Evrope.

Izvor AP /Tanjug

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More