Odzvonilo jeftinom prevozu? Nemci proteruju električne trotinete sa ulica?!

Predloženi amandmani daće nemačkim gradovima diskreciono pravo da samostalno donose odluke o tome da li će ograničiti ili potpuno zabraniti upotrebu ovog sve popularnijeg alternativnog prevoznog sredstva

Foto: Printscreen Youtube
126

Nemačka bi od ove godine mogla da bude još jedna u nizu evropskih država koje ograničavaju upotrebu električnih trotineta.

Ako Bundesrat, gornji dom nemačkog parlamenta bude usvojio izmene Zakona o saobraćaju, električni trotineti bi mogli da budu proterani sa ulica od 1. juna.

Predloženi amandmani daće nemačkim gradovima diskreciono pravo da samostalno donose odluke o tome da li će ograničiti ili potpuno zabraniti upotrebu ovog sve popularnijeg alternativnog prevoznog sredstva, piše Politika.

Međutim, kompanije koje se bave iznajmljivanjem desetina hiljada prevoznih mikrosredstava su u strahu jer bi ovakva izmena zakona potencijalno ugrozila njihovo poslovanje.

U ovim lakim električnim vozilima mnogi vide jeftin prevoz koji ne zagađuje životnu sredinu, dok su za druge prava “napast”, zbog raširenog vandalizma i haotične vožnje, kao i zbog nekoliko ozbiljnih saobraćajnih udesa u Minhenu.

Donošenjem ovakve odluke, Nemačka ne bi bila usamljena u svojim namerama. Pariz, Brisel i Milano već su usvojili uredbe koje ograničavaju upotrebu ovih prevoznih sredstava.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More