Kako se nemački zakon o doseljavanju radnika primenjuje u Srbiji?

Samo jedna nemačka firma za zapošljavanje sa kancelarijom u Novom Sadu je već angažovala 29 ljudi

Foto: Pixabay.com
585

Novi nemački Zakon o doseljavanju kvalifikovanih radnika na snazi je tek nekoliko dana, od nedelje 1. marta, a samo  jedna nemačka firma za zapošljavanje u Novom Sadu je već angažovala 29 ljudi, preneo je Danas pozivajući se na tekst Dojče vele.

Reč je o firmi za zapošljavanje radnika Mintajm hjuman risorsiz d.o.o koja od oktobra ima svoju kancelariju u Novom Sadu. Prošle subote je tamo održan drugi informativni susret. Kao i prvi put, došlo je oko 50 osoba koje je firma preko te kancelarije pozvala.

Nemačka vlada usvojila nacrt zakona o osnovnoj penziji, evo kome će to povećati primanja

 

Na kraju je ostalo 29 njih koji će, kao stvari stoje, dobiti posao u Nemačkoj. Pozadina svega je Zakon o doseljavanju kvalifikovane radne snage koji je na snazi od 1. marta i olakšava imigraciju za ljude van EU iz zemalja kao što je Srbija.

Kako prenosi Danas, nemački list Lamperthajmer cajtung piše da firma „Mintajm“ svakodnevno oseća nedostatak kvalifikovanih radnika. Pre sedam godina, ta firma iz Darmštata otvorila je svoju prvu filijalu u Španiji. Sada razmišlja o otvaranju novih kancelarija na Kosovu i u Litvaniji. Prošle godine je „regrutovala“ oko 50 stranih radnika, ove godine će ih biti oko 100, rekli su u ovoj kompaniji za Dojče vele.

Iz kompanije dodaju da je potreba za kvalifikovanim radnicima tolika da od 150 do 170 radnika za privremeni rad, koliko ih ’Mintam’ ima pod ugovorom, svake godine trećina tih ljudi pređe u stalan radni odnos.

U Hesenu tako, prema informacijama Industrijske i trgovinske komore (IHK) trenutno nedostaje 28.000 kvalifikovanih radnika, a širom zemlje se, prema Saveznoj agenciji za rad, traži više od milion njih – samo u negovateljskoj branši nedostaje oko 25 do 30 hiljada ljudi. Neke klinike već preotimaju jedna drugoj osoblje uz premije za prelazak u novi tim koje idu i do 5.000 evra“, piše nemački list.

Kada je reč o zanatskim delatnostima, Zanatska komora (HWK) prenosi da ni u jednoj branši nema dovoljno ljudi. „Potreba za radnicima je ogromna u kućnoj tehnici, te pogonima za proizvodnju životnih namirnica i u zdravstvenoj i građevinskoj branši“, navodi predsednik HWK Bernd Ehiger.

Kandidati iz Novog Sada dolaze iz medicinskih profesija, piše Lamperthajmer cajtung – od lekara, pa do negovatelja ili fizioterapeuta. Tu su i vozači autobusa i kamiona, stolari, hemičari, mehatroničari, inženjeri mašinogradnje i logistike, pa i industrijski knjigovesci. Osobe iz zemalja van EU zbog komplikovanih propisa ne mogu biti angažovane u firmama koje pozajmljuju radnike na određeno vreme, pa „Mintajm“ za njih traži samo poslove na regularnom tržištu rada.

Nemačka preduzeća prijavljuju „Mintajmu“ koja radna mesta hoće da popune, i ta firma traži podesne radnike. „Oni najčešće dobijaju jake ugovore“, kaže Štruler. A „Mintajm“ preuzima sve administrativne poslove, prikuplja dokumenta, svedočanstva i diplome, te potvrde o završenim kursevima nemačkog jezika, i na kraju podnosi u nemačkom konzulatu zahtev za vizu.

Tokom prvih šest meseci u Nemačkoj, ona pomaže novopridošlima, na primer, u traženju stana ili pri otvaranju tekućeg računa. „Zakon ima više od 130 strana. Zahtevi su kompleksni“, a tome treba dodati i propise u zemljama porekla. Preduzećima se ne isplati da sama sređuju sve te stvari.

Nov Zakon o doseljavaju kvalifikovanih radnika važi od 1. marta, a najveća promena odnosi se na ljude sa srednjom stručnom spremom.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More