I u Italiji maturanti u izolaciji, novo žarište po povratku dve devojke iz Hrvatske

foto:Youtube Printscreen
46

Dve 18-godišnjakinje vratile su se u italijanski grad Padovu zaražene korona virusom posle letovanja u Hrvatskoj, zbog čega će 24 maturanata iz pokrajine Veneto biti u samoizolaciji, preneli su danas italijanski mediji.

Oni su matursku ekskurziju proveli na Pagu, a svi iz odeljenja koji su išli na putovanje moraće da se testiraju na virus kovid-19, navodi Korijere dela sera.

“Poslednje leto zabave nakon srednje škole i pre odlaska na fakultet ili zaposlenja završava se na neočekivan način”, piše italijanski list.

Dve devojke koje su zaražene virusom otišle su zajedno sa vršnjacima na izlet na ostrvo Pag u organizaciji agencije iz Breše, a u planu su bili izlasci u noćne klubove, festivali i druge vrste zabavnih aktivnosti.

Istovremeno, nemački mediji preneli su da su zdravstvene vlasti u Nemačkoj otkrile novo žarište korona virusa u distriktu Getingen blizu Štutgarta i takođe je reč o maturantima koji su se zarazili dok su bili na odmoru na Pagu.

Šef zavoda za javno zdravstvo tog distrikta Hajnc Pehler rekao je da se korona virus sve češće detektuje kod osoba koje se vraćaju sa Balkana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More