Tuga: Sahranjeni mladi koji su stradali u novogodišnjoj noći u BiH

FOTO TANJUG/ FOTO HINA
405

U Rakitnom kod Posušja danas je sahranjeno šest od osam mladića i devojaka stradalih u novogodišnjoj noći usled gušenja plinom.

Dvoje je sahranjeno juče.

Mesna crkva je bila premala da primi veliki broj ljudi koji su došli da bi ispratili Žanu, Mariju i Stipu Pavkovića, Ivana Miličevića, Miju Soldo i Stipu Romića.

U besedi iznad šest belih kovčega mostarski biskup Petar Palić je rekao da svi danas osećaju nemoć u pokušaju da pronađu reči koje bi opisale preveliku bol za gubitkom mladih života.

“I ostajemo nemi. Trudimo se da roditeljima ponudi utehu, ali ništa nam ne prelazi preko usana. Ova patnja je jednostavno prevelika i preteška, za roditelje i porodicu. Početak godine više neće biti isti”, rekao je biskup.

Rekao je da cela BiH i region saosećaju s porodicama preminulih tinejdžera.

“Umesto reči, sklopimo ruke i recimo Bogu da pomogne porodicama u njihovoj boli i ostane s njima”, naveo je.

A na putu od crkve do grobalja, kako prenose lokalni mediji, u tišini su se mogli čuti samo jecaji.

U Posušju su juče sahrani Mirela Rezo i Stjepan Jukić.

Osmoro mladih stradalo je u novogodišnjoj noći u vikendici u Tribistovu kod Posušja, usled gušenja plinom.

Danas je u Federaciji BiH proglašen Dan žalosti, a odlukom Saveta ministara BiH u državi je dan žalostio bio 2. januar, dok je kantonalna vlada za Dan žalosti proglasila tri dana – 2., 3. i 4. januar.

Pokušali da izađu iz vikendice, ali nisu uspeli?! Novi potresni detalji o smrti osmoro mladih u BiH stradali u novogodišnjoj noći

Jedna vrata bila zatvorena, druga odškrinuta: Novi detalji tragedije u BiH u kojoj se ugušilo osmoro mladih

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More