Naš sopran Evgenija Jeremić kao Karmen u Japanu

Foto: printscreen/youtube
118

BEOGRAD – Na poziv japanske fondacije Citadino Opera Foundation, sopran Evgenija Jeremić nastupiće u ulozi Mikaele u operi Karmen 16. februara 2020. godine u Tokiju, najavili su iz Centra lepih umetnosti Gvarnerius.

Velikom uspehu mlade umetnice predhodila je audicija održana u Tokiju, na kojoj je nastupila takmičeći se u konkurenciji sa 77 kandidata.

Jedanaestočlani žiri dodelio je Evgeniji najveći broj poena, a njen uspeh je utoliko veći jer je prvi put pobednik ove audicije umetnik koji nije iz Japana.

Evgenijin put u Japan uspešno je realizovan zahvaljujući angažovanju gospodina Tadaši Nagaija, bivšeg japanskog ambasadora u Srbiji, počasnog građanina Beograda i velikog prijatelja našeg naroda.

Predlog za Evgenijino učešće na audiciji potekao je od Ustanove Gvarnerius, Centra lepih umetnosti Jovana Kolundžije, koja najveći deo svojih aktivnosti posvećuje promovisanju mladih umetnika, pružajući im mogućnost da svoj talenat predstave publici u zemlji i inostranstvu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More