Kako se jeftino hraniti u Engleskoj

Foto: PxHere
288

Engleska slovi za jednu od skupljih zemalja. Međutim, suprotno uvreženom mišljenju, hrana u toj zemlji nije preterano skupa i nije potreban pozamašan mesečni budžet za ishranu.

Večina iseljenika kada se doseli u ovu zemlju, u početku ne zna gde može da pronađe kuhinju sa privlačnim cenama. Ali, takva mesta sasvim sigurno postoje.

Ako želite etno-hranu

Imajući u vidu da u Ujedinjenom Kraljevstvu živi veliki broj imigranata, veliki je i broj etno restorana koji služe specijalitete po popularnim cenama. U ovoj zemlji možete pronaći fantastičnu indijsku, kinesku, tajlandsku hranu ali i mnoge druge etno specijalitete.

Kineski restorani su posebno jeftini, pa čak i u Londonu možete pronaći vrlo lako restorane koji nude obilne obroke sa zelenim čajem za, i za naše uslove, dobrim cenama.

Možete večerati i u lokalnom pabu

Pabovi su tradicija  Engleske, ali ne služe svi hranu. Oni koji imaju kuhinju uglavnom služe dobru i kvalitetnu hranu po pristupačnim cenama. Ponuda je uglavnom standardna i uključuje : pite sa mesom i povrćem, kobasice, pire i druge tople specijalitete. Obratite pažnju na dnevni specijaliet jer vrlo često je po ceni povoljnijoj od ostale ponude i uz njega dolazi piće kao bonus.

Pekare, peciva i sendviči

Specifično za Englesku su i male trgovine u kojima se prodaju isključivo sendiviči i ima ih gotovo na svakom uglu. Njihova ponuda je obično znatno povoljnija od one koju nude veliki lanci i brendovi, ali su njihovi sendiviči ukusni, sveži i pripremljeni od domaćih namirnica. Vrlo često uz ove sendviče se nude i pečeni kromirići, paste, salate, čili. Ukoliko više volite pekare, i one imaju odličnu ponudu za doručak i večeru.

Šta su chippie

Chippie su mali restorani koji nude prženu ribu i čips. To nije najzdravije jer je prženo u fritezi ali s vremena na vreme može da bude opcija. Kažu, da su obroci obilni pa često jedna porcija može biti dovoljna i za dvoje ljudi. U ovim restoranima možete naručiti i pitu, kobasice, riblje štapiće…

T.Njegomir

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More