Dodik: Neprihvatljivo je da se BiH gradi na štetu Srba

FOTO: Tanjug
136

BANJALUKA – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas na Dugoj Njivi kod Modriče, na obeležavanju 27 godina od vojne operacije „Koridor života“, da za Srbe na ovim prostorima bez države nema slobode i da samo jedinstvo naroda može sačuvati Republiku Srpsku.

Dodik je ocenio da je vojna operacija „Koridor života“ bila veličanstvena i da su probojem koridora pre 27 godina ujedinjeni delovi Republike Srpske i Srbije, čime je spojen srpski narod, objavio je portal Srpskainfo.

„To je dokaz da niko nije mogao da spreči našu povezanost sa maticom Srbijom. Neprijatelji to i danas pokušavaju, ali neće uspeti“, kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, „neprihvatljivo da se BiH gradi na štetu Srba i da se pokušava razvlastiti srpski narod“.

„Samo jedinstvo naroda može očuvati Srpsku i niko drugi. Smrtonosni udarac Srpskoj mogu zadati samo oni među nama, u smislu da podanički prodaju naš nacionalni interes drugima, ali to neće uspeti“, istakao je Dodik.

On je ponovio da su Srbima nametnute mnoge stvari, poput državnog Suda i Tužilaštva, koji, kako je ocenio, nedovoljno rade kada je reč o procesuiranju i odgovornosti Bošnjaka za ratne zločine.

„Dok imamo poverenja u institucije, imaćemo Srpsku. Niko nije važan personalno, važno je da narod zna i hoće. Neka žive Srbi, Srpska i Srbija i Srpska pravoslavna crkva“, naveo je Dodik.

Vojna operacija „Koridor 92“ trajala je od 14. do 28. juna na području Posavine i omogućila je spajanje zapadnih delova Republike Srpske i RSK sa ostalim delovima RS i Srbijom.

Ovom akcijom, čiji je direktan povod bila smrt 12 beba u banjalučkom porodilištu zbog nedostatka kiseonika, okončana je 42 dana duga kopneno-vazdušna blokada zapadnog dela Srpske i RSK.

Akciju „Koridor 1992“ izvele su združene jedinice VRS i RSK.

U akciji „Koridor 92“ poginula su 273 borca Vojske Republike Srpske, 70 boraca MUP RS i 70 boraca Vojske Republike Srpske Krajine, dok je ranjeno 1.505 boraca.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More