Bankomati u BiH lete u vazduh, lopovi imaju novu metodu!

Foto/Unsplash/Nick Pampoukidis
93

Panični poziv žene koja se nije predstavila u sredu oko četiri sata ujutru na noge je digao policiju iz Odžaka, prijavljena je eksplozija u centru grada.

Dežurni policajac odmah je posumnjao o čemu se radi, a patrola je potvrdila njegove indicije na licu mjesta -bankomat u Titovoj ulici dignut je u vazduh, piše Avaz.ba.

“U 4.20 sati nazvala nas je žena koja je ispred poslovnice UniCredit banke čula jaku eksploziju. Patrola je uočila da je nepoznatom eksplozivnom napravom raznesen izlog banke te da je došlo do oštećenja bankomata i unutrašnjosti objekta” kažu iz MUP-a Posavskog kantona.

Dva dana nakon pljačke bankomata u Bosanskom Šamcu izvršen je eksplozivni napad i na dva bankomata ispred trgovačkog centra „Best“ u Novom Travniku.

“U tom napadu lopovi nisu odneli nijednu marku! Razbojnička banda je u maju ove godine eksplozivom raznela bankomat u Blagaju, a potom u Bišću Polju kod Mostara, a 24. jula u Hadžićima.”

Kako je pojasnio izvor iz istrage, reč je o “profesionalno organizovanoj bandi koja obilazi gradove u BiH i eksplozijom uništava bankomate te krade novac. Zajedničko za većinu napada je da su izvršeni u ranim jutarnjim satima i to većinom oko četiri sata ujutro”.

Izvor Avaz.ba,B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More