Uhapšeni jer su ugovarali fiktivne brakove zbog dozvola boravka, za uslugu naplaćivali i 12.000 evra

Pixabay
128

Španska policija je u saradnji sa Evropolom razbila organizovanu kriminalnu grupu koja je ugovarala fiktivne brakove radi obezbeđivanja stalnih dozvola boravka za ilegalne migrante u Španiji.

Tokom akcije, izvršeno 11 pretresa imovine i kompanija, a uhapšeno je 30 ljudi, zaplenjeni su luksuzni automobili i više od 10.000 evra u gotovini.

Otkriven je i veliki broj dokumenata prema kojima je plaćano od 8.000 do 12.000 evra za te usluge, saopštio je Evropol, dodajući da je akcija sprovedena 10. decembra.

Kriminalna grupa je, kako se navodi, pronalazila Španjolke koje su ulazile u fiktivne brakove sa imigrantima koji ne potiču iz država članica EU kako bi formalizovali njihov ostanak u Evropi i ostvarili sva prava.

One bi dobijale 3.000 evra kao nadoknadu za ulazak u “lažni brak”.

Članovi ove organizovane kriminalne grupe, državljani Maroka i Španije, bili su vlasnici i nekoliko kompanija u kojima su registrovali te žene kao svoje zaposlene i tako im isplaćivali novac.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More