I večeras litije u više crnogorskih gradova (FOTO+VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
123

Litije i molebani u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovijesti organizovani su i danas u više crnogorskih gradova.

Večeras, moleban od 18, a litija od 19 časova

Gepostet von Objektiv Story am Donnerstag, 13. Februar 2020

Srpska pravoslavna crkvena opština u Tivtu večeras je organizovala moleban u hramu Svetog Save i litiju u znak protesta protiv usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Moleban je služio paroh tivatski, otac Petar Petrović, prenele su Vijesti.

Bijelo Polje, masovno!

Gepostet von Objektiv Story am Donnerstag, 13. Februar 2020

U Plužinama je u crkvi Svetog Jovana Krstitelja služen moleban, a Pivljanima se obratio iguman manastira Zagrađe Lazar. Nakon molebana gradskim ulicama prošla je litija, koju su predvodili iguman i plužinski paroh, jerej Miroslav Mihailović.

I u Bijelom Polju održana je litiija vernika do crkve u Nikoljcu. Građani Berana su i ovog četvrtka poslali poruku da se protive Zakonu o slobodi veroispovesti.

Plužine

Pivljani ne daju svetinje

Gepostet von Objektiv Story am Donnerstag, 13. Februar 2020

Okupljanje je počelo u 16 časova u centru, ispred zgrade Opštine, da bi se litija potom kretala ustaljenom putanjom, pored hrama Svetog Simeona Mirotočivog, do tri kilometra udaljenog manastira Đurđevi stupovi. Episkom Joanikije je ovom prilikom još jednom svim učesnicima litija uputio apel da čuvaju mir i da, kako je kazao, ne nasedaju na moguće inscenirane incidente.

Litija i moleban u porti manastira protekli su u miru i tišini, jedino uz povike “ne damo svetinje”, piše Tanjug.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More