Naučnici utvrdili sledeći mogući veliki epicentar korona virusa

foto pixabay.com
956

Sve oznake sledećeg velikog epicentra koronavirusa prema projekcijama naučnika iz Dečje bolnice u Filadelfiji i Univerziteta u Pensilvaniji ima Florida.

“Potencijal da se virus tamo odnese je veoma, veoma velik i može da ima katastrofalne posledice” zbog populacije u godinama i velikog broja domova za stare i penzionerskih zajednica, izjavila je danas za CNN dr Džini Maraco, direktorka odeljenja za zarazne bolesti na Univerzitetu Alabama u Birmingemu.

Florida se pridružila američkim državama: Alabami, Arizoni, Kaliforniji, Nevadi, Severnoj Karolini, Oklahomi, Oregonu, Južnoj Karolini i Teksasu, u kojima se svakodnevno primećuju rekordni sedmodnevni proseci novih slučajeva koronavirusa, pokazala je CNN-ova analiza podataka sa Univerziteta Džons Hopkins.

U SAD 23 države beleže trend porasta novih slučajeva koronavirusa, a zdravstveni stručnjaci i dalje naglašavaju važnost preduzimanja mera predostrožnosti za smanjenje širenja virusa.

Prema rečima profesora medicine na Univerzitetu Džordž Vašington Džonatana Rajnera, istina je da je pandemija još uvek veoma aktivna u SAD, da još nema povratka u normalu i da postoje teške stvari koje javnost mora da uradi.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More