Guverner Njujorka Endrju Kuomo dobiće Emi zbog obraćanja tokom pandemije

foto: Youtube Printscreen
100

Guverner Njujorka, Endrju Kuomo, dobiće Emi zbog toga kako je koristio televiziju da “informiše i smiri ljude širom sveta”.

Naime, telo koje dodeljuje ovu nagradu, i to obično glumcima u TV industriji, objasnilo je u saopštenju da ju je Kuomo zaslužio zbog toga kako se ponašao tokom pandemije izazvane koronavirusom. On se zahvalio, rekavši da su mu konferencije za štampu pomogle da “poboljša svoje glumačke veštine”

Nisu svi oduševljeni ovim potezom, pa su se mnogi pitali da li je u pitanju neka šala. Zaista, u martu je Kuomo imao veliku podršku javnosti, ali ona je sve više opadala kako je problem koronavirusa rastao.

Oni koji ga kritikuju, često ističu kako je Njujork drugi grad u SAD po broju smrtnosti od kovida 19.

Među njima je i novinar Džejms O’Kif, koji je na društvenoj mreži Twitter napisao da nagrade za novinare i TV lica više nisu časne, već se dodeljuju samo onima koji su uz vlast, obeležavajući ih na taj način.

Na jednoj konferenciji, pre nekoliko dana, na pitanje novinara da li će u Njujorku ponovo da nastupi “lokdaun” zbog porasta broja zaraženih, Kuomo je odgovorio da bi novinar trebalo da bude “manje uvredljiv i odvratan”. Drugi novinari su podržali svog kolegu, ali je Kuomo rekao samo da ga ne zanima šta oni misle.

Ovakvi i slični ispadi sigurno ne doprinose poboljšanju imidža njujorškog guvernera.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More