Oni su doveli Gugl u Srbiju! Lazar i Brano su mladi i uspešni i osvojili su i Ameriku i Srbiju (FOTO)

Nadaleko poznati u svetu startapa

Foto: Pixabay.com
225

Serbian Entrepreneurs” je grupa mladih ljudi srpskog porekla u Americi koja se bavi startap kompanijama, a koja je svojim aktivnostima, uz podršku Vukašina Stojkova iz Startita, 2017. godine uspela da dovede predstavnike “Gugla” u Srbiju, piše Bliconline

Na redovnim mesečnim sastancima “Serbian Entrepreneurs” razgovaraju o temama od značaja za startap kompanije, aktuelnim i budućim projektima u Srbiji i dijaspori, a često su tu i gostujuća predavanja istaknutih pojedinaca.

Lazar Stojković je od 2015. godine direktor dizajna u kompaniji Super, a od oktobra 2016. i mentor u 500 Startups. Pre toga je bio član Savetodavnog odbora u organizaciji SEE ICT i savetnik i mentor u ICT Hubu. Na poslednjoj godini studija 2007. je osnovao kompaniju BGC koja je bila prva trgovina u Srbiji sa onlajn prodavnicom specijalizovanom za dečje igračke i igre.

 

Gepostet von Lazar Stojkovic am Donnerstag, 27. Dezember 2018

Brano Perković  je direktor za investicije (Chief Investment Officer) u kompaniji San Francisco 49ers i partner u porodičnoj firmi Aurum Partners, fondu povezanom sa vlasnicima San Francisco 49ers, koji traži priliku za investicije na svim poljima. Pre Auruma, Brano je bio u Barclay’s bankarskoj grupaciji, gde je savetovao klijente iz oblasti tehnologije u vezi sa korporativnim finansiranjem. Pored toga, sarađivao je sa vodećim kompanijama i fondovima rizičnog kapitala, a proveo je nekoliko godina u Boston Consulting Group, gde je bio zadužen za savetovanje vodećih menadžera kompanija sa liste Fortune 500 u vezi sa korporativnom strategijom i razvojem poslovanja. Diplomirao je na kalifornijskom univerzitetu Berkli, a ima i MBA sa Univeziteta Stanford.

Gepostet von Brano Perkovich am Mittwoch, 30. Oktober 2013

Izvor Bliconline
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More