Jedini srpski kandidat za Oskara, film o Nikoli Tesli prikazan na Harvardu! (FOTO+VIDEO)

Posle brojnih prikazivanja širom Amerike predstavljen je i studentima najstarijeg i jednog od najprestižnijih američkih univerziteta

foto: arhiva YT Printscreen
371

Filmsko ostvarenje “Tesla nation”, jedini srpski kandidat za Oskara u kategoriji dugometražnih dokumentaraca, posle brojnih prikazivanja širom Amerike predstavljen je i studentima najstarijeg i jednog od najprestižnijih američkih univerziteta – Harvard.

Projekciji je prisustvovao reditelj filma Željko Mirković, koji se tom prilikom obratio prisutnima, piše portal Serbian Times

Publika je kroz dokumentarac imala prilike da se upozna sa biografijama i dostignućima istaknutih Srba koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji SAD i Srbije poslednjih dvesta godina, poput Džordža Fišera (Đorđa Šagića) – prvog našeg doseljenika na američko tlo, Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Volta Bogdanića, Gordane Vunjak Novaković, Karla Maldena, Stiva Tešića, Pitera Bogdanoviča i drugih.

Film o Tesli za koji ne znamo: Otkriva malo poznatu priču o rivalstvu tri naučnika (VIDEO)

 

Učešće u filmu “Teslin narod” uzelo je oko 70 uspešnih predstavnika Srba čije priče na najbolji mogući način oslikavaju potencijale jednog naroda.

U ulozi Nikole Tesle je Džek Dimić, jedan od retkih srpskih glumaca koji može da se pohvali uspehom u Holivudu.

Ovaj dugometražni dokumentarni film rađen je u produkciji Optimistik filma i RTS-a, na inicijativu Tesla Science Foundation iz Filadelfije.

Da bi dokumentarac bio nominovan za prestižnu nagradu Oskar potrebno je da što veći broj ljudi pogleda ovo ostavrenje. Do sada je premijere imao u Beogradu, u Ujedinjenim nacijama u Njujorku, Los Anđelesu, Pitsburgu, Bostonu, Majamiju, Patersonu u Nju Džersiju, Vašingtonu, Milvokiju.

Izvor Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More