Princ Filip Karađorđević sa američkim ambasadorom razgovarao u Beču! (FOTO)

Ambasador Traina je u Ambasadi SAD priredio ručak u čast princa Filipa i njegove supruge princeze Danice, a prisustvovao je i ambasador Srbije Nebojša Rodić.

Pixabay liberum2015
206

Princ Filip Karađorđević, koji se nalazi u Beču povodom večerašnjeg 23. Svetosavskog bala u organizaciji Srpskog centra, razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Austriji Trevorom Trainom o Kosovu i Crnoj Gori.

Ambasador Traina je u Ambasadi SAD priredio ručak u čast princa Filipa i njegove supruge princeze Danice, a prisustvovao je i ambasador Srbije Nebojša Rodić.

 

Princ Filip i američki ambasador, koji su višegodišnji prijatelji, razgovarali su o “mogućnostima da SAD i Austrija zajedničkim snagama pomognu razvoj i usavršavanje mladih talentovanih ljudi u Srbiji kako oni ne bi odlazili iz naše zemlje, kao i o mogućnostima da se u Srbiji pomogne razvoj IT industrije”, objavljeno je na zvaničnoj fejsbuk stranici princa.

Princ Filip je iskoristio priliku da američkom ambasadoru skrene pažnju i na temu Kosova i Crne Gore:

“Istakao sam da je važno da SAD imaju veće razumevanje za položaj Srbije kada govorimo o problemu sa južnom srpskom pokrajinom i da je u tom pogledu trenutno najvažnije raditi na vladavini prava, poštovanju verskih i građanskih prava, očuvanju kulturne baštine i sveopštoj normalizaciji života svih građana. U tom kontekstu g-dinu ambasadoru sam skrenuo pažnju na trenutno kršenje verskih i građanskih prava vernika Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, što je neprimereno i nedopustivo da se događa u Evropi 21. veka”, naglasio je pripadnik porodice Karađorđević.

On je ukazao da su razgovori protekli u srdačnom i prijateljskom tonu u skladu sa dugogodišnjim prijateljskim odnosima koje Traina i on imaju već dugi niz godina, piše Tanjug

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More