Nikola Jokić prvi put u ulozi trenera: Moja prva zlatna medalja! Sviđa mi se! (FOTO)

Foto:ScreenShot Youtube
130

Već prvog dana NBA Ol-star vikenda Nikola Jokić je briljirao. I to kao nikada do sada jer se, prvi put u karijeri, oprobao u ulozi trenera.

Ne samo da je ostvarena pobeda od 44:43, već je Jokić konstantno imao fenomenalne reakcije pokraj klupe. Evo nekih od njih:

“Da li mi vodimo ili gubimo?”, pitao je najpre svoje igrače, ne znajući da li je na semaforu tim čiji je strateg prikazan kao “domaći” ili kao “gosti”.

“Možete li da nam dodate dva poena? Da, mom timu”, molio je zapisnički sto u jednom trenutku, kada je video da mu ekipa gubi.

“Toni, gubimo sa sedam razlike. Da, mi gubimo!”, pričao je legendarnom Toniju Kukoču kome je bio trener na ovom meču.

Nikola Jokić: Drago mi je što ću predstavljati porodicu, Denver i Srbiju na Ol staru

“Bravooooo! Ej, igraj odbranu sad, igraj odbranu!”, govorio je jednom mladiću koji se malo previše radovao pogotku pa zaboravio na defanzivne zadatke.

“Sudija, pa oni imaju šest slobodnih bacanja već! Šest, a mi jedno. A 14 minuta igre je prošlo. Pa, svaka odluka je protiv nas, dajte, molim vas!”, pričao je arbitrima kao da je NBA plej-of meč u pitanju, smejući se krišom.

“Sad nam treba skok… Sad nam treba skok. To! Izmena, izmena! Ne, izvinjavam se, neću izmenu, pogrešio sam!”, govorio je u napetom finišu.

“Moja prva zlatna medalja! Sviđa mi se!”

Usledila je potom utakmica “Zvezda u usponu”, čime je završen prvi dan spektakla u Čikagu. U noći između subote i nedelje održaće se takmičenja u zakucavanjima i šutiranju trojki, a u ponedeljak, dva sata iza ponoći, počinje Ol-star utakmica u kojoj će Nikola Jokić kao član ekipe Lebrona Džejmsa drugi put uzastopno učestvovati na “susretu svih zvezda”. Trenerski dani su, za sada, završeni za njega, a okićen prvim zlatom u karijeri – kreće po nove bravure na terenu.

Ipak, osmesi su mu važniji od svega.

“Meni su utakmice poput ove sa akterima Specijalne Olimpijade – sve. Obožavam kada sam na ovakvim događajima, kada vidim sve ove osmehe na licima igrača koje mogu da naučim nečemu ali, pre svega, kada mogu da uživam u ovakvim momentima”.

A igraće je ponovo u nedelju, i to protiv najboljih na svetu. Kao član najboljih na svetu.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More