Prva velika akcija humanitarne organizacije Srbi za Srbe u Severnoj Makedoniji: VELIKO HVALA! (FOTO)

Foto:Printscreen Youtube
132

Radost u domovima Perovića i Neškovića obasjala je Kučevište. U prvoj velikoj akciji humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” na prostoru Severne Makedonije, zahvaljujući donacijama Srba širom sveta, ovim dvema porodicama obezbeđeni su osnovni uslovi za normalan život.

U južnoj podgorini Skopske Crne Gore, na petnaestak kilometara od Skoplja, nalazi se selo Kučevište, koje je, istorijski gledano, imalo veliki značaj za srpsku zajednicu u ovim krajevima.
Tokom prve posete ovom siromašnom selu, članovi humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” sagledali su osnovne potrebe porodica u ovom kraju a ovih dana njihovi članovi su se vratili kako bi porodicama Perović i Nešković isporučili robu kupljenu zahvaljujući Srbima velikog srca iz celog sveta.

Članove delegacije dočekala je tabla zahvalnosti organizaciji i donatorima za koju kažu da je “jedan je od najleših gestova koje su videli u dosadašnjem radu”.
Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” porodici Perović obezbedila je sledeću pomoć: izgradnja i opremanje kupatila, sređivanje vodovodnih i elektro instalacija, sređivanje dve prostorije, spoljna izolacija i fasada, PVC stolarija, oluci, ormar, radni sto, zamrzivač i šporet na drva. Ukupna vrednost pomoći iznosi 7.906 evra.


Članovi Kulturno-informativnog Centra Srba u Makedoniji – SPONA porodici su donirali dva kreveta sa dušecima, dok je Ambasada Bosne i Hercegovine u Severnoj Makedoniji na čelu sa ambasadorom Draganom Jaćimovićem porodici uručila: kuhinju, dvokrilni plakar i krevet na sprat sa dušecima.

Porodici Nešković “Srbi za Srbe” uradili su PVC stolariju, laminat u dve sobe i pločice u predsoblju i delu kuhinje. Od nameštaja kupljen je kauč, ormar, sto i četiri stolice, šporet na drva, električni šporet i frižider. Ukupna vrednost pomoći iznosi 2.908 evra.
Kulturno-informativni Centar Srba u Makedoniji – SPONA porodici je donirao krevet sa dušekom, dok je Ambasada Bosne i Hercegovine u Severnoj Makedoniji porodici uručila: kuhinju, dvokrilni plakar i dva kreveta sa dušecima.
“Puno nam je srce kada vidimo i čujemo toliko pozitivnih stvari koje je donela ova akcija. Drago nam je da Srbi u Kučevištu osećaju da ih srpski narod nije zaboravio i da smo spremni da delimo i dobro i zlo sa njima. Ovo je prva velika akcija naše organizacije na prostoru Severne Makedonije. U narednim mesecima očekuju nas veliki projekti i u drugim mestima gde živi naš narod u Severnoj Makedoniji” rekao je Igor Stevanović Orelj, član organizacije Srbi za Srbe

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More