NIKAD VIŠE OBOLELIH! Novi korona presek: Čak 579 pozitivnih, preminule tri osobe!

Unsplash
41

U poslednja 24 sata na korona virus čak 579 ljudi bilo je pozitivno na korona virus, dok su nažalost, preminule tri osobe.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut” na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom zemlje nalazi se 24 pacijenata.

Prethodni dan bio je još jedan u nizu dramatičnog skoka, sa ukupno 416 obolelih od 6.715 testiranih, dok su nažalost, preminule dve osobe. Dan ranije, u sredu, oborili smo crni rekord, odnosno zabeležili najviše novozaraženih za 24 časa od počekta epidemije korona virusa u Srbiji – čak 512.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u našoj zemlji, juče je zasedao Krizni štab za borbu protiv korona virusa. Očekivalo se da budu donete nove mere, ali je nekon sednice dr Srđa Janković, član Kriznog štaba, izjavio da novih mera nema, niti će neke biti pooštrene, već da mora da se ide na oštriju primenu postojećih i na kažnjavanje.

Takođe, kako smo saznali, upravo zbog toga Skupština Srbije će već na prvoj sledećoj redovnoj sednici usvojiti izmene i dopune određenih zakona. Tako bi se ubuduće nenošenje maski, u zatvorenim prostorima, kažnjavalo sa 5.000 dinara, ali na licu mesta, bez sudskog procesa kao što je trenutno slučaj.

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More