Patrijarh uputio saučešće porodici Balaševića: Molim se za spas duše onog Đorda koji je, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu (FOTO)

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/
37

Srpski patrijarh Porfirije uputio je saučešće porodici preminulog kantautora Ðorđa Balaševića, u kojem je naveo da je Balašević, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija.

Srbija tuguje za legendom, u Novom Sadu zastave na pola koplja, pale sveće, plaču i pevaju Đoletove pesme “Ako umrem mlad” (FOTO, VIDEO)

 

“Molim se za spas duše onog Đorda koji je, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija”, napisao je patrijarh u saučešcu, a prenosi portal 021.


Patrijarh je naveo da je ljubav bila sadržaj Balaševićevog života, koji je posvetio supruzi Oliveri i njihovoj deci.

“I zbog te ljubavi, i zbog ove vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihovima, ali i zbog ličnih susreta u kojima sam upoznao i javnosti nevidljive dimenzije njegove ličnosti, ja izražavam iskreno saučešce porodici Đorda Balaševica”, naveo je patrijarh.

Kako je napisao, molitvama uzvraća na “neograničenu kolicinu ljubavi za sve lepo, blago i pitomo, poput bačke ravnice našeg Đoleta”.

Balašević, koji je preminuo 19. februara, sahranjen je danas na Gradskom groblju u Novom Sadu, u krugu porodice.

Izvor 021
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More