Vučić: “Ne mogu da potpišem zakon o istopolnim zajednicama, ne zanimaju me reakcije”

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP
35

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je kao predsednik dužan da štiti Ustav i da zato ne može da potpiše zakon o istopolnim zajednicama.

Vučić je u intervjuu za praznični broj “Blica” objasnio da član 62 Ustava kaže da u bračne odnose slobodnom voljom pred drzavnim organima stupaju muškarac i žena tako da bi potpisvanjm pomenutog zakona prekršio najvisi pravni akt države.

“Ustav upućuje na Porodični zakon koji brak definise kao zakonom uređenu zajednicu muškarca i žene. Stoga i zakon o istopolnim zajednicama ne bih mogao da potpišem i vratio bih ga Narodnoj skupštini”, kazao je Vučić.

Srpski intelektualci i Sinod SPC digli glas protiv Predloga Zakona o istopolnim zajednicama: NEPRIHVATLJIVO!

Kaze da ne isključuje mogućnost da se Ustav promeni u budućnosti, ali da je danas ovako.

Upitan kakav je njegov lični odnos prema zakonu, kaze da je to pokazao izborom Ane Brnabić za premijera, ali i da istovremeno nije gorljivi zagovnik istopolnih zajednica.

Dodaje i da ga ne zanimaju reakcije.

“Naše je da od Srbije napravimo modernu i normalnu zemlju, ali i zemlju u kojoj se poštuje pravni poredak”, zakljucio je Vučić.

Ministarka brani Predlog Zakona o istopolnim zajednicama u Srbiji: Nije brak i nema usvajanja dece

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More