Naša glumica uspešna u Holivudu posle tri decenije glumi na srpskom jeziku

Holivudska glumica srpskog porekla Ana Katarina Stojanović, poznatija kao Ana Aleksander, glumi u domaćoj seriji

Foto: printscreen/ Tviter
402

Holivudska glumica srpskog porekla Ana Katarina Stojanović, poznatija kao Ana Aleksander, bravila je prošle nedelje u jednom beogradskom hotelu.

Povod za razgovor bilo je njeno gostovanje u drugoj sezoni serije “Psi laju, vetar nosi”, zbog koje je ova atraktivna dama doputovala u rodni Beograd. Poslovni planer joj je, kaže, prilično pun. Osim što glumi, Ana se upustila u producentske vode. Uveliko radi na seriji “Ring” i filmu po svom stripu o superheroini “Porcelan”. Ipak, ponudu produkcijske kuće “Kontrast studios” da zaigra jednu od glavnih ženskih uloga u nastavku komedije scenariste Radoša Bajića i rediteljke Jelene Bajić Jočić – prihvatila je oberučke, pišu Novosti.

“Upravo je gospodin Radoš zaslužan što sam postala glumica. Na njegov nagovor, roditelji, koji su tada sa Bajićima bili kućni prijatelji, dozvolili su mi da zaigram u filmu “Sekula se opet ženi” (1991). Odmah sam se zaljubila u glumu i sa 16 godina upisala Fakultet dramskih umetnosti. Mada sam ubrzo posle toga napustila Srbiju i preselila se u Južnu Afriku, a zatim i u Ameriku, održala sam kontakt sa porodicom Bajić. Često smo razgovarali o tome kako bi bilo lepo da ponovo sarađujemo, ali nismo mogli da se uskladimo. Kad su počeli da rade na drugoj sezoni serije “Psi laju, vetar nosi”, setili su me se i pitali da li bih mogla da odigram ulogu udovice Zagorke. Dopao mi se scenario, zbog humora koji me podseća na “Mućke”. Izazov je glumiti na maternjem jeziku posle skoro tri decenije”.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More