Piknik sa filharmonijom: „Fantazija“ namenjena svim generacijama

Foto:Wikipedia
408

Na velikom, besplatnom koncertu na otvorenom, koji će se održati 23. juna, na pikniku na Ušću, Beogradska filharmonija zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, izvešće čuvenu Diznijevu „Fantaziju“ uživo.

Pored čuvenih scena trijumfalnog „Diznijevog“ klasika kao što su Čarobnjakov učenik sa Mikijem Mausom, ili legendarnog plesa nojeva, nilskih konja, slonova i krokodila, publika će videti i nove sekvence iz obnovljenog remek dela.

“Ja sam ona generacija koja se još uvek seća onog crtaća u 19.15. Sada je upravo trenutak da možemo da dovedemo naše klince, neki koji su bili dovoljno aktivni u svoje vreme mogu i svoje unuke da dovedu na poljanče, na mesto gde će biti buduća zgrada Beogradske filharmonije“, rekao je Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, gostujući u Beogradskoj hronici.

Tasovac smatra da je u „Diznijevoj“ Fantaziji fantastično ukomponovana klasična muzika sa onim što se dešava na velikom platnu i siguran je da će u nastupu uživati sve generacije.

„Kada se na jednom mestu nađe toliko ljudi sa toliko dobrih emocija, verujte da oni jedni drugima predaju te emocije. Ja se sa velikom ljubavlju sećam naših prethodnih koncerata gde je prve godine bilo 20.000 ljudi, sledeće godine 40.000 ljudi, a sada očekujemo 50.000 ljudi. Pritom, tišina tokom izvođenja muzike je potpuno kao da se nalazite u koncertnoj sali“, rekao je Tasovac.

Dodaje da je bilo potrebno dve godine da se završe pregovori sa kompanijom „Volt Dizni“.

Kaže da se u Fiharmoniji neprekidno radi neverovatnim tempom. Već 13. maja kreće prodaja karata za sezonu 19/20, koja počinje u septembru. Nova sezona posvećena je Ludvigu van Betovenu i imeće specifične novine.

„Meni je pala na pamet ideja da napravimo koncerte za trudnice i da to bude nešto što je lepo, jer apsolutno sva istraživanja pokazuju da bebe u stomaku čuju muziku“ kaže direktor Beogradske filharmonije.

Sledeća sezona, posvećena je Betovenu jer se 2020. godine obeležava 250 godina njegovog rođenja. Zato se sezona zove „Betoven, čovek koji je promenio svet“.

„Fiharmonija će imati šansu da se odmeri sa najboljim orkestrima Evrope i sveta. Biće to jedan omaž, verovatno najvećem pankeru svih vremena, Ludvigu van Betovenu“, najavio je Tasovac i pozvao sve, da dođu na izvođenje Fantazije, i da, „ponesu ćebence, dobro raspoloženje i kokice“.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More