Austrijska kompanija spremna da finansira srpska preduzeća

Foto/Printscreen/next-floor.at
109

Kompanija “Next Floor” iz Salcburga, koja se bavi ulaganjem i savetovanjem prilikom osnivanja startap preduzeća, spremna je da zajedno s međunarodnim institucijama sa 150.000 evra finansira srpska startap preduzeća u oblasti medicinskog turizma.

Počasni konzul Švajcarske u austrijskoj pokrajini Salcburg, osnivač i vlasnik ove firme Tomas Bodmer kaže da već učestvuje u projektima u Srbiji na uspostavljanju poslovnih “habova” zajedno sa austrijskim kompanijama.

“Fokusirani smo na turizam, i ima mnogo smisla da radimo zajedno sa zemljama kao što je Srbija u kojima je turzam veliki potencijal. Zato želimo da pomognemo mladim preduzetnicima da uspostave svoje poslovanje, a mi nudimo iskustvo i novac”, rekao je Bodmer Tanjugu.

Inače, reč je o investicionoj grupi sa sedištem u Salcburgu koja pomaže preduzećima da se razviju nudeći im poslovne modele, marketing i prodajnu strategiju.

Bodmer podseća da su predstavnici nekoliko srpskih preduzeća nedavno boravili tri meseca u Salcburgu, gde su zajedno sa austrijskim kolegama radili na razvoju svojih biznis ideja.

U saradnji sa Svetskom bankom ali i drugim finansijskim institucijama, kaže, mogu da sa 150.000 evra finansiraju projekte u Srbiji u oblasti medicinskog i zdravstvenog turizma.

Bodmer kao član delegacije od 20 počasnih konzula, inače velikih austrijskih privrednika iz pokrajine Salcburg, juče je stigao u posetu Srbiji.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More