Ovu banju u Srbiji godišnje poseti 30.000 turista, i ne samo to, već rezervišu mesto i za narednu godinu (FOTO)

Printscreen RTS.RS
342

Prolom banja do sada je realizovala više od pet hiljada vaučera koje za letovanje u Srbiji daje Vlada Republike Srbije. Ovu banju godišnje poseti više od 30 hiljada turista, a sve je više stranaca koji već sada rezervišu mesto za narednu godinu.

Ove godine, u Prolom banji traži se mesto više. Banja je sve privlačnija mladima, a osim domaćih, sve je više posećuju i strani gosti koji dolaze zbog lečenja, rekreacije i uživanja u netaknutoj prirodi. Ovde najčešće borave Bugari, Makedonci, Šveđani, Francuzi i Rusi.

Printscreen RTS.RS

“Za Prolom Banju smo saznali od naših prijatelja koji već pet godina dolaze ovde. Sve nam se dopada, hrana, priroda, voda, sve”, kaže Irina Bolohončeva iz Sankt Peterburga.

Marko Babić iz Beograda kaže da je vazduh je čist, da je zdrava i netaknuta priroda i da ljudi mogu lepo da se odmore i uživaju u miru.

Pored izvora lekovitih voda otvorenih i zatvorenih bazena, turistima su na raspolaganju i staze zdravlja šumovitom Radan planinom, kao i izleti do Đavolje varoši i brojnih kulturno-istorijskih znamenitosti ovog kraja.

Printscreen RTS.RS

“Svakog dana imamo organizaciju, tako da ja sam konkretno išla u Đavolju varoš, onda sam bila u etno selu, prošetala sam do Lazarice”, kaže Dragica Drmanac iz Kragujevca.

Kako bi izašli u susret zahtevima gostiju, domaćini su obezbedili nove sadržaje, pa se ovog leta u banji traži mesto više.

Printscreen RTS.RS

“Rezultat ovako velikog interesovanja su brojne investicije koje smo imali prethodnih godina na podizanju nivoa kvaliteta usluga, ali tu su naravno i vrednosni vaučeri vlade Republike Srbije gde smo i ove godine bili u top tri destinacije po broju realizovanih vaučera”, kaže Slaviša Jovanović iz, AD “Planinka” iz Kuršumlije.

Godišnje ovu banju poseti 30 hiljada turista i ostvari se više od 80 hiljada noćenja, a četvrtina gostiju je iz inostranstva.

Izvor rts.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More