Teslino pismo iz 1921. godine: “Naravno, ja sam Srbin” (FOTO)

Foto/Printscreen/You Tube
272

Polemika oko toga da li je Nikola Tesla bio Srbin ili Hrvat, potresa javnost od momenta kada je saopšteno da će Hrvatska iduće godine na Svetskoj izložbi “Dubai Expo” u okviru svog paviljona predstaviti Teslu kao svog naučnika.

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije izdalo je saopštenje kojim najoštrije osuđuje ovakvu nameru Hrvatske.

“Nedopustiv je pokušaj prisvajanja ovog srpskog naučnika koga celokupna svetska javnost prepoznaje i pamti kao Srbina koji je veliki deo svog života proveo u Americi”, piše u saopštenju Ministarstva.

“Do sada nebrojeno puta ponovljen pokušaj prisvajanja srpskog naučnika i neprimereno krivotvorenje istine neće doneti nikakvo dobro, niti dobit Hrvatskoj”, ističe se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

Podseća se da “u enciklopedijama, naučnim radovima i popularnim tekstovima na svim jezicima stoji istorijski jedino tačan podatak koji Nikolu Teslu stavlja u red najznačajnijih srpskih naučnika”.

U jednom novinskom članku, u kojem je objavljen original Teslinog pisma iz 1921. godine, jasno se vidi kako se sam Tesla izjašnjavao o svojoj nacionalnosti. Pogledajte šta je slavni naučnik i inovator pisao:

Novinski članak u kome Tesla kaže da je Srbin, i original njegovog pisma iz 1921 godine, u kome naglašava da je…

Gepostet von Hram Duhovnosti I Nauke Nikola Tesla am Donnerstag, 22. August 2019

Ovako je Tesla govorio o svom poreklu prilikom jedine posete Beogradu

Izvor Nasiusvetu.com,Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More