Na regionalnoj konferenciji “Digital 2019” otkrivene istine i zablude o Twitter zajednici u Srbiji!

U Beogradu je završena šesta regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima "Digital 2019", a ovogodišnja tema je bila "Istine i zablude o Tviter zajednici i njenim vođama i njihovim podanicima".

Foto: Pixabay.com
91

U Beogradu je završena šesta regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima “Digital 2019”, a ovogodišnja tema je bila “Istine i zablude o Tviter zajednici i njenim vođama i njihovim podanicima”.

Jedna od učesnica bila je i reporterka N1 Žaklina Tatalović, koja je navela da do sada nije videla nijednog političara, bilo da je vlast ili opozicija, da retvituje neku kritiku i kaže – da, u pravu ste. Smatra da nešto više Tviter vole opozicioni političari.

Među učesnicima panela bili su Gordana Čomić (DS), novinari Slobodan Georgiev i Ksenija Vučić koja je ocenila i da je blokiranje “majka”.

-Ja sam žena, majka, domaćica i novinarka i sebe ne vidim kao uticajnu tviterašicu, izjavila je novinarka televizije Pink Ksenija Vučić na završnom panelu. Govoreći o svom iskustvu na toj društvenoj mreži, Vučić je istakla da su 140 karaktera, kroz koliko možete da se izrazite na tviteru, “fantastični” ukoliko umete da ih koristite.

Ona je istakla da joj je ranije tviter prijao, a da joj se sada desi da i po mesec dana ne ode na svoj nalog. Mišljenja je da nije uticajna tviterašica, uprkos činjenici da ima, kako je rekla, oko 20.000 pratilaca i veruje da je oko 50 odsto njih prati zbog prezimena, za koje je naglasila da je ne opterećuje. Ne nerviraju je anonimni nalozi, omiljeni “likovi” su joj Janko Veselinović i Boško Obradović, a smatra da je blokiranje “majka”.

Poslanica Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić istakla je da su ljudi željni razgovora, da iznesu svoj stav, ali i da vređaju. “Ne razumem kako neko može da se uvredi ako je opsovan na Tviteru, koji je “francuska škola” u odnosu na realan život”, kazala je Čomić. Novinar Slobodan Georgiev je rekao da je dobra strana tvitera što je preko te mreže stekao neku vrstu naklonosti, nije sebi napravio štetu i mrežu koristi kao mikro blog.

Producent u kulturi Zlatko Crnogorac ocenio je da se tviter u Srbiji percipira kao društvena mreža, dok je u svetu doživljen kao mesto za informisanje. “Živimo na dve društvene mreže, na instagramu “fejkujemo” stvarnost, a na tviteru dijalog. U svetu postoji mogućnost dijaloga na tviteru, a kod nas ne, jer nam nedostaju značajna urednička imena na toj mreži”, pojasnio je Crnogorac.

Za Tomislava Momirovića debata nije nužna, kako je rekao, to je iluzija iz komunističkog vremena.

U panelu je učestvovao i Aleksandar Buhanac iz udruženja Levijatan, koji je istakao da svesno tvituje na temu Kosova i Metohije jer to za njega nije politika, već pitanje koje je iznad svega i za svakoga ko je “pravi Srbin”.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More